Duminică, 8 martie 2020, ora 12.30, pe arena din Regie,FC Rapid București va susține cel de al doilea meci pe teren propriu din acest an în compania bănățenilor de la CSM Resița.

Rețeta confruntării conține ingrediente de calitate, adversarele  fiind echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Rapid, înființat în anul 1923, are în palmares 3 titluri de campioană națională, 13 Cupe ale României și 4 Supercupe. Clubul reșițean a apărut doar 3 ani mai tarziu, în 1926, dar reușește sa câștige titlul inaintea ceferiștilor, în ediția 1930-1931. Acesta va rămâne însă singurul din vitrina roș-negrilor, acolo unde, în 1954, va poposi și Cupa României, cucerită de Metalul, denumirea de atunci a echipei, în premieră pentru o echipă din liga secundă.

De-a lungul vremii și vremurilor cele două cluburi au cunoscut perioade de glorie, dar și momentele disperate ale dispariției. Îmbogățiții noului capitalism „made in Romania” s-au jucat cu destinele grupărilor și cu sentimentele suporterilor. Atât Rapidul, pasat din mână în mână de „investitori” celebri, cât și Reșița, furată de Staicu și ascunsă în subsolurile fotbalistice ale județului Olt, au fost declarate, până la urmă, falimentare. Au renăscut având în spate suporterii, cei pentru care desființarea cluburilor iubite nu a fost niciodată o opțiune acceptabilă.

Azi, atât rapidiștii, cât și reșițenii au pe bancă două glorii ale cluburilor, foști internaționali, colegi în echipa națională a României. Dacă Daniel Pancu (42 de ani, 27 meciuri și 9 goluri pentru România) este totuși la începutul carierei, Dorinel Munteanu (51 de ani, 134 de apariții și 16 goluri sub tricolor) este la cea de a paisprezecea echipă în calitate de antrenor, de departe cea mai bună performanță fiind titlul câștigat în anul 2011 cu Oțelul din Galați.

„CSM Reșița este o echipă mult schimbată, o echipă mult întărită în această perioadă de iarnă, cu jucători care au trecut prin prima ligă. Este o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării, o echipă care va veni să-și vândă foarte scump pielea. Au și un antrenor care a fost și campion în România, deci ne așteptăm la un nou meci la fel ca celelalte” – Daniel Pancu (conferința de presă – sursa Digisport)

„Va fi un joc foarte greu împotriva Rapidului, un joc în care formația din București este favorită. Mergem la Rapid să facem un joc bun și să câștigăm un punct sau puncte. Nu va fi ușor, și Rapidul este pus sub presiune, dar echipa noastră are un obiectiv, acela de-a se salva de la retrogradare. Fiecare joc îl tratăm foarte serios și vom încerca să obținem maximul” – Dorinel Munteanu (conferința de presă  – sursa caon.ro)

Meciul de duminică găsește cele două echipe în situații diametral opuse. Dacă rapidiștii au ca obieciv declarat promovarea în Liga 1, fiind la doar două puncte în urma celor de la Mioveni, ocupanții poziției secunde, cea care asigură accesul direct pe prima scenă, reșițenii luptă să părăsească zona fierbinte a retrogradării, acolo unde CSM-ul, Concordia Chiajna și FC Csikszereda sunt despărțite doar de un singur punct.

4-0 cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, 2-0 cu UTA și 0-0 cu FC Turris Oltul Turnu Măgurele sunt rezultatele înregistrate de FC Rapid în ultimele 3 partide disputate pe teren propriu

3-3 cu CS Sportul Snagov, 1-1 cu „U” Cluj și 4-1 cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu sunt rezultatele reușite de reșițeni în ultimele 3 „deplasări”

Accesul în stadion se face începând de la ora 1100, iar doamnele și domnișoarele au accesul gratuit în stadion, cu ocazia zilei de 8 Martie, la fel ca și copiii, dar numai însoțiți de un adult. Prețul biletelor este cel standard pentru meciurile „de acasă” ale Rapidului: 10 lei la peluze, 15 lei la tribuna a II-a și 25 lei la tribuna I. (mai multe detalii pe http://www.fcrapid.ro/bilete-pentru-meciul-rapid-csm-resita/)

Meciul va fi transmis de Digisport 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.