24 mai

Ce bine că avem Bundesliga, altfel ne-ar fi fost greu să vorbim doar de chiloții ministrului Stroe. Un weekend sărac în evenimente pe plaiurile mioritice, dar, chiar și în astfel de condiții, ați fi putu rata:

 • În Craiova există un hotel atât de mare încât Pigliacelli, Bergodi și oficialii oltenilor încă nu s-au găsit de 14 zile.
 • România a fost eliminată dramatic în semifinalele eEuro 2020 de Serbia, reprezentantul nostru primind gol în minutul 88 al partidei decisive.
 • Ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că România va solicita organizarea turneului final al Campionatului European de Tineret la București, bineînțeles dacă ne vom achita foarte bine de partea care ne revine din organizarea Euro2020/2021. Iar ministrul se gândește și mai departe, organizarea unui „Euro” în Serbia, România, Bulgaria și Grecia fiind pusă iarăși pe tapet.
 • Mario Gotze o prăsește pe Borussia. El va pleca liber de contract, iar doi cormorani ce stăteau de vorbă în port șușoteau că Jurgen Klopp nu ar zice nu posibilității să-l mai aibă o dată sub comandă.
 • Edge Health, o organizație formată din oameni de știință, leagă decesul a nu mai puțin de 41 de oameni infectați cu noul coronavirus de partida Liverpool-Atletico, din optimile Champions League.
 • Continuă transferurile în handbalul românesc. Potaissa Turda, ocupanta locului 2 și participantă în viitoare Europa Handball League a anunțat prima achiziție: portarul George Șelaru.

22 mai

Când începe Liga 1, toate drumurile duc la TAS, iar Dinamo se pregătește de CL

Și ziua de vineri a trecut sub auspiciul acelorași scandaluri de presă. Însă nu suntem cu nimic mai lămuriți. Nu știm cine a „furat” mai mult înainte de Revoluție, Steaua sau Dinamo, nici ce a consumat Dinu și nici nu am văzut vreun spaniol la față. Apropo de ultimul subiect, cel puțin ciudat modul gesepeului de a relata despre negocierile ratate. Poate cel care semnează, în speță Justin Gafiuc, are mai multe informații pe care le servește publicului calculat, păstrând „glonțul de argint” pentru marele final. Dar dacă nu… este suspectă promovarea unui personaj controversat care nu a făcut dovada deținerii unei minime garanții financiare, singurele așa zise probe fiind documente autentificate de o singură parte implicată în negocierile privind preluarea lui Dinamo. Nicio minimă anchetă jurnalistică din partea celui mai mare cotidian sportiv, niciun efort de a afla dacă tot ce spune Curea este adevărat. Și de ce în anul 2020, când chiar și copiii accesează Skype, Zoom sau alte aplicații, imaginea niciunui hombre nu a fost văzută de la București? Scuza cu pandemia nu ține, de la începerea negocierilor și până în prezent ajungea și poștalionul de la Madrid. Dar los perros rojos ladran, la caravana pasa cum ar zice Menendez.

Din cauza hărmălaiei s-ar fi putut să ratați următoarele:

 • Răzvan Burleanu a anunțat data la care se reia Liga 1, programul pe care îl vor urma cluburile, datele când vor începe antrenamentele colective și meciurile amicale.
 • Emilian Hulubei este un personaj destul de prezent în lumea fotbalului autohton. Cel puțin declarativ. Reușitele AFAN-ului, dacă există, sunt mirifice dar nu le știe nimeni. Și toate acestea într-un fotbal cu suficiente probleme care să dea de lucru unui sindicat. De această dată domnul Hulubei asigură jucătorii ce au fost băgați în șomaj tehnic și care-și caută dreptatea la TAS de sprijinul moral și financiar al AFAN.
 • Dinamo București începe pregătirile pentru Champions League. (glumă veche!) Primul transfer menit să întărească echipa pentru confruntările cu „greii” Europei este Valentin Ghionea. Toate detaliile despre noul fost dulău aici, aici și aici. Tot de la Dinamo vine și vestea că Alireza Mousavi, masivul pivot iranian, a început procedura de dobândire a cetățeniei române.
 • Conducătorii Premier League și-au dat acceptul pentru vânzarea clubului Newcastle către Mohamed Biin Salman. Costul afacerii este 300 de milioane de euro iar anunțul oficial va fi făcut în jurul datei de 1 iunie. Liber la vise pentru suporterii coțofenelor!

e-sportcafe vă dorește un weekend nemaipomenit! Ne revedem luni!

21 mai

Dinu – „cap de afiș”, CSM vrea la TAS și I am Ali pe Netflix

Ziua de joi s-a încheiat cu o „cafea cu sare” – filmulețul în care Cornel Dinu înjură și denigrează foști colegi, ulterior elevi. Departe de a fi puritani, fără a roși la auzul unui cuvânt ce în limba română înlocuiește de multe ori virgula, mai ales la un șpriț, senzația de greață este dată de atitudinea celui poreclit Procuroru vizavi de persoane ce au contribuit prin munca lor la „nașterea” antrenorului Dinu. În fapt, performanțele realizate de Dinamo cu Moraru, Andone și Mulțescu în teren și (fostul) Mister pe bancă, chiar și în calitate de secund,  pot fi considerate cele mai mari performanțe din cariera de tehnician a acestuia, gândindu-ne totuși că titlurile din anii 2000 nu au fost dublate și de o aventură europeană de ținut minte pentru alb-roșii.

Printre „baga-mi-aș” ați fi putut rata:

 • În ceea ce privește echipa națională a României, ne întoarcem de undeam plecat: grija pentru gazonul de la Reykjavik, deoarece partida se poate disputa chiar și în luna noiembrie, perioadă în care suprafața de joc ar pune din nou probleme. Bineînțeles doar pentru jucătorii noștri deoarece, o știm foarte bine, ei sunt mai tehnici, au glezna fină. Haideți să nu-l întrebăm și pe Dinu dacă e adevărat! 😉
 • Se spune că un lucru de care te bucuri în exces își pierde valoarea. Modificările aduse de FRF regulamentului, printre care și creșterea numărului de schimbări îl pot ține ocupat o vreme pe patronul FCSB-ului. O vrabie ce păstra distanțarea socială prin Pipera ar putea jura că l-a auzit pe Gigi exclamând: „5! Luțule, ești sigur, sunt 5? Cam puține…” 🙂
 • A existat o garanție? Trimisul spaniolilor zice că da, nonfinanțatorul dinamoviștilor spune că nu. Poza cu extrasul de cont, de negăsit. „Clasici, ar spune Dinu. Într-o lumea care părăsește momentul existențial al bucuriei realizării fizice, vânzând existența efemeră pixelilor chinezești, iată, acești vajnici urmași ai lui Don Quijote imortalizează trecutul de acum un minut al prezentului pe albul imaculat al nobilei hârtii. Dar degeaba bă, dacă pierzi poza, la fel cum l-a pierdut Goian din marcaj pe Pancu în 99”. Vocabularul lui Negoiță e mult mai limitat: el nu dă câinii papagalilor.
 • A avut loc ședința consiliului de administrație al CSM București. Cristina Neagu, Crina Pintea și Adi Vasile au avut statut de invitați speciali, pe ordinea de zi regăsindu-se un punct de mare interes: restanțele salariale. Prin vocea viceprimarului Bădulescu s-au primit asigurări că „sportul bucureștean” va avea asigurată finanțarea. Totodată, ce păreau vorbe aruncate la nervi, tind acum să prindă forma reală a unei contestații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu privire la modul în care FRH a închis sezonul Ligii Florilor. Mai țineți minte expresia: „sportul românesc s-a mutat la TAS?”
 • „Gazeta” prezintă calculele șanselor ca CSM București să primească un wild-card în condițiile reorganizării celei mai puternice competiții intercluburi. Amănunte aici.
 • A fost sau n-a fost? Continuă dezvăluirile despre ce s-a întâmplat la Corona Brașov. După dezvăluirile fostului director general a venit rândul medicului Marius Capră să-și expună propria versiune. Și pentru ca tabloul să fie întregit, Marius Huțu pune alături și reacțiile din cadrul ANAD. Citiți, comparați, analizați.
 • Netflix va difuza din 1 iunie serialul-documentar „I am Ali”. După ce urcat pe locul 2 în topul all time al serialelor cu producția despre Michael Jordan,  Last Dance, americanii vor să dea din nou lovitura cu un film ce va surprinde cele mai importante evenimente din viața celui considerat cel mai mare boxer al tuturor timpurilor.
 • Organizarea Jocurilor Olimpice dă mari bătăi de cap Comitetului Olimpic Internațional. Cert este doar faptul că ele nu vor mai fi amânate. Cum se vor desfășura? Deocamdată nu se știe, sunt luate în calcul mai multe scenarii, de la disputarea lor fără spectatori și până la carantinarea participanților.
 • Fiorentina pregătește debutul unui român în Serie A. Clubul pe la care au trecut Lăcătuș, Mutu sau Lobonț a înregimentat în lotul cu care va ataca finalul sezonului 4 jucători din propria academie, printre care, cu șanse mari de a fi aruncat în joc, este și Eduard Duțu, un fundaș central de numai 19 ani.

20 mai

A fost ziua în care „spaniolii” au renunțat la tiki-taka și au contraatacat în serialul cumpărării clubului Dinamo. Titluri cu „DOVEZILE”, mail-uri, angajamente de plată și propuneri de contracte și acuzații către Doar Dinamo București au umplut site-urile. Și totuși nici măcar un extras de cont, deși printre rânduri se pomenește de el, niciun avans, nicio garanție financiară, adică o minimă dovadă că prin conturile lor trec mai mulți bani decât prin cel al unui portar de la RIN. De partea cealaltă a Forței, reprezentanții suporterilor o țin pe-a lor: „spaniolii” n-au bani, iar toată tevatura nu este decât o escrocherie orchestrată de Toni Curea, care l-a prins, nevinovat, în vâltoarea ei, și pe Ioan Andone. Timpul va decide cine a avut dreptate și dacă de fondul de investiții Alondra vom mai auzi în curând. Până atunci să recapitulăm știrile ce le-am fi putut rata:

 • Cu toții ne-am întrebat ce se întâmplă dacă după reluarea Ligii 1 vor apărea cazuri de COVID-19 în lotul unei echipe. O scrisoare pierdută a LPF ne spune că ale noastre cluburi sunt de acord cu preluarea modelului german. Ja, meine Damen und Herren, adică nu se va întrerupe competiția, iar echipa care va avea ghinionul de a se regăsi în situația de a avea unul sau mai mulți jucători infectați cu noul coronavirus va pierde meciul cu 3-0!
 • Mișcări de trupe la Râmnicu Vâlcea. Portarul naționalei, Iulia Dumanska, părăsește clubul de pe malul Oltului. Nu este singura handbalistă ce nu se va mai regăsi sub comanda lui Pera la începutul sezonului viitor. Florin Verigeanu dezvăluie că portarul nu a acceptat oferta pe care SCM i-a făcut-o, oficialul vâlcean amintind și de discuțiile generate de soluția FRH de a închide Liga Florilor dar și despre provocările noului format Ligii Campionilor.
 • Continuă „în Prosport” istorisirea lui Liviu Dragomir despre „comedia erorilor” de la Corona Brașov. Fostul conducător își continuă pledoaria situată între recunoștere și acceptare sau revoltă și acuze către ANAD.
 • Manchester United este exemplul de AȘA DA! Respectul purtat propriilor suporteri ar trebui să fie un curs intensiv pentru conducătorii de Liga 1. Tot United a prelungit acordul pe care îl avea cu jucătorul de 20 de ani, Max Taylor, tânărul fundaș ce tocmai a învins o cruntă maladie.

19 mai

E greu fără competiții. În lipsa lor înfloresc scandalurile. Zilnic câte unul nou plus încă trei continuări din zilele precedente. Într-o evoluție normală Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român, va fi scos în curând din șomajul tehnic pentru a arbitra „meciurile” zilei. Bine, Lucescu va fi împotrivă, căci el a inventat fotbalul, arbitrajul și județul Arad, deci Hațegan e „copilul” lui. Iordănescu și Tudorel Stoica protestează și ei căci arbitrul VAR, Valentin, zice că Il Luce e în ofsaid, și îi scoate de pe teren. Pițurcă vrea să înceapă partida în repriza a doua, cam prin minutul 71, prins în plasa porții după un gol cu capul (Notre respect!). Lipsește cineva? Poate Talpan. El e suspendat, stă supărat în rândul 4, dar revenirea e doar o chestiune de timp căci are un plan: va da în judecată federația, liga, țara toată și o bucată din China.

E greu fără competiții, adevăratele știri sunt puține și le-ați fi putut rata:

 • Despre FC FCSB se vorbește foarte mult. De fapt vorbește foarte mult. El! Patronul-președinte-antrenor anunță strategii, zeci de milioane (pac-pac!), campioni și campionate, toate acestea cu un singur fundaș dreapta de meserie în lot. Care tocmai s-a accidentat. Vintilă numără oi, Optisomn fiind frecție la un picior de lemn.
 • Țucudean tinde să-i ia locul lui Ianis Hagi. Nu, nu în echipa națională, ci în topul celor mai transferați jucători. Prin ziare! După ce a trecut în doar câteva zile pe la UTA și Dinamo, George părea bine încadrat pe autostrada spre Oltenia. Doar că pe „Oblemenco” pare a ajunge George… Ganea. Morala e simplă: cine n-are un George, să-și cumpere! 😉
 • Până când visul lui Pițurcă să se adeverească, CSA Steaua încearcă să-și lămurească situația în Liga a 4-a. Și Talpan visează la un an fără play-off care să ducă gruparea militară mai aproape de Liga a 3-a. Acolo unde o aștepta Ilie Dumitrescu cu banii de un abonament pe Ghencea. Și Becali, da, acel Becali, cu o contestație nou-nouță.
 • UTA pare a se fi răzgândit în ceea ce privește apelul către TAS. Punctele dispărute din tolbă nu-i dau încă pace lui Laszlo Balint.
 • La SCM Craiova e forfotă mare. Selecționerul Burcea a girat 5 plecări și tot atâtea veniri pentru un lot cu care să poată ataca locul 4 în viitorul sezon.
 • În ceea ce se poate numi „cronica unui dezastru, www.prosport.ro publică prima parte a interviului cu Liviu Dragomir, directorul general al Clubului Corona Brașov, acum șase luni, în momentul izbucnirii scandalului de dopaj ce a condus la excluderea din campionat a echipei de la poalele Tâmpei.
 • Idei puține dar fixe. Se poate spune și așa despre conducerea FRH. Chiar dacă cluburile au votat în unanimitate împotriva criteriilor valorice introduse de echipa lui Alexandru Dedu în handbalul masculin, oficializarea acestui scrutin s-a făcut greu, cu forcepsul, după două ore de discuții aprinse.
 • Chiar dacă măsurile de securitate sanitară sunt cele mai intense și stricte, zilnic apar noi informații despre sportivi infectați cu noul coronavirus. Șase jucători din cadrul a 3 cluburi din Premier League au ieșit pozitiv la testul privind COVID-19. În același timp, în Cehia, doi dintre jucătorii primei ligi, unul de la Mlada și unul de la Slavia, echipa unde este legitimat românul Nicolae Stanciu, au pățit același lucru. Pe acest fond vocile contestatarilor reluării competițiilor se aud din ce în ce mai tare.

18 mai

A fost ziua în care ne-am convins că prea multă relaxare chiar nu face bine. Victor Pițurcă crede că CSA Steaua ar trebui invitată direct în liga a doua!!! (Talpan like this) Ei, nu că nu s-ar fi întâmplat și cu alții să se „nască” direct în „B”. Doar sărakii apelează la meritul sportiv. Însă trebuie să recunoaștem că este o știre care face trafic, generează comentarii pasionale… dar ne și poate face să ratăm știrile adevărate:

 • Deținătorii drepturilor Tv pentru Liga 1, adică adevărații investitori, se pare că s-au săturat de incertitudinea gestionată de LPF și au pus piciorul în prag: ori începeți până pe 5 iunie, ori banii înapoi. Pentru că da, banii s-au dat în avans. Și ar urma și ceva penalități, dar și niște renegocieri, suficiente motive pentru „investitorii” de la televizor să intre și ei pe teren. Și vreun frate sau un văr, la nevoie!
 • Handbalul a bătut fotbalul prin importanța evenimentelor derulate. FRH a decis încheierea ligilor pe care le organizează prin „înghețarea” clasamentelor și fără declararea campioanelor. Deloc surprinzător, lucrurile s-au încins rapid. Privită ca echipa avantajată de federație, CSM București a fost lovită cel mai puternic de ultimele decizii: a pierdut titlul la feminin și locul 4 la masculin. A urmat demisia lui Vlad Enăchescu și protestele Gabrielei Szabo. Nici în competiția băieților lucrurile nu sunt calme. Dacă până acum FRH a tratat diferit Liga Florilor de cea a Zimbrilor, ieri președintele Dedu și-a amintit de criteriul unitar, dând o ultimă lovitură în  războiul pe care îl poartă cu Dinamo. Reacțiile câinilor au venit din partea antrenorului Constantin Ștefan și căpitanului Dan Savenco.
 • Cea mai mare victorie a cluburilor este însă faptul că au reușit să abroge „Legea Dedu”. Celebrele criterii de valoare și selecție ce au unit cluburile din România într-o singură tabără, de ieri sunt istorie. Până când? Greu de spus 🙂
 • Aceleași gen de discuții ca și cele purtate azi în CA-ul FRH-ului îl enervează pe Klopp. Antrenorul lui Liverpool nici nu vrea să audă de anularea sezonului în Premier League. Nu de mult, Gigi Becali spunea că dinamoviștii sunt blestemați pentru că au câinii pe blazon. Pentru ce se întâmplă la Liverpool trebuie întrebat Petre Daia, cel mai mare specialist român în… cormorani. 😉

17 mai

A fost un weekend în care ne-am dat seama de ce a rămas Ianțu fără emisiune. De ce sa te chinui sa aduci în platou sute de copii care spun lucruri trăsnite când poți să-l întrebi ceva pe Dragormir. Mitică Dragomir. Aka Oracolul din Bălcești. Două zile nelucrătoare au fost insuficiente pentru fostul șef al ligii  ca să ne povestească vrute și nevrute, de la istorisiri din anii 80 și până la instalarea lui Pițurcă pe banca lui Dinamo. Pe surse, mai muți pescari ni s-au plâns că luna mai a anului 2020 după Hristos i-a prins nepregătiți pentru pescuitul la copcă.

Nu au fost singurele fumigene care au mascat adevăratele știri din sport. Și totuși, ce am fi putut rata?

 • Sigur nu am fi putut trece cu vedere reluarea Bundesligii. Am vorbit și noi aici de nerăbdarea cu care am așteptat acest restart al fotbalului. Cu ce am rămas după două zile de panzerfotbal? Cu impresia ca echipele mai au mult până intră în ritmul de competiție și că fără fani în tribune… totul e pustiu. Iar pentru a crește suspansul spectacolului nu ar fi de mirare ca tehnologia folosită la delimitarea ofsaidului și cea pentru măsurarea distanțelor la loviturile libere să fie folosită în curând și la momentul tragerii la sorți. Mai multe detalii hier, hier und hier.
 • Vasile Stângă este singurul român inclus în topul celor mai buni 10 handbaliști din istorie. Fostul golgheter al Stelei, actual manager al clubului militar, ocupă un onorabil loc 7 în acest clasament. Cine sunt ceilalți și cum crede chiar fostul handbalist român ca ar fi trebuit să arate clasamentul, aflați aici.
 • Încă de ieri au început ultimele calcule privind Ziua cea mai lungă în handbal. Federalii au pe masă cel puțin 3 variante de a închide sezoanele în Liga Florilor și Liga Zimbrilor. Dar suspansul rămâne la el acasă. Chiar dacă președintele Dedu s-a consultat cu reprezentanții cluburilor, ba mai mult a și supus la vot lucruri arzătoare, suveranul handbalului românesc nu a uitat să specifice ca aceste consultări sunt doar… consultative. Miroase a fum în handbalul românesc. Lumânarea cu care s-a ținut „lumina aprinsă” ori a ajuns la final și arde în propriul seu, ori arde mâna celui care s-a încăpățânat să o țină la fereastră. Lucrurile nu sunt simple nici la vârf, nici la retrogradare/promovare, iar celebrul sistem de departajare norvegian are contestații argumentate.
 • Martori anonimi jură că că șeful de la RIN e auzit tot mai des fredonând „zece întâmplări ciudate și-o minune, te-au adus în casă, zece… ” Analiștii consideră melodia lui Chilian o adevărată premoniție pentru Negoiță. Ocupat să dezmintă vânzarea clubului, șeful haitei e pe cale să rămână fără fotbaliști. Nu mai puțin de 10 jucători sunt la final de contract, iar finalul play-out-ului nu i-ar prinde cu mâna întinsă la Săftica.
 • Banii strânși în urma licitațiilor organizate de Dan Savenco și-au găsit destinatarii. Deși inițial căpitanul dinamovist a intenționat să doneze banii unui azil de bătrâni, „Dragostea desculță” i-a deturnat planurile.
 • Și în alte țări măsurile de relaxare stârnesc reacții diverse. Dacă în Spania, o campioană olimpică poate merge să bea o bere, dar nu are voie să se antreneze în bazin, în Turcia președintele federației de fotbal se gândește deja la spectatori în tribune

15 mai

Ziua de ieri a fost ziua marii relaxări. Sfârșitul stării de urgență a propagat multă bucurie în rândul urmașilor lui Traian și Decebal, generând tot felul de gânduri năstușnice. Nici „oamenii de fotbal” nu au rămas imuni la această revărsare de fericire și, scăpați de grija completării declarațiilor pe proprie răspundere, s-au apucat de făcut planuri. Cei mai ocupați au fost cei din zona play-out-ului primei ligi. Nu mai puțin de șase echipe, Poli Iași, Viitorul, Hermannstadt, Clinceni, Chindia și Voluntari, inspirați de ultimele hotărâri ale federației în cazul închiderii eșaloanelor inferioare, au hotărât că nu e rău ca nici din Liga 1 să nu retrogradeze nimeni. Iar dacă nimeni nu face cunoștință cu B-ul, atunci… ce rost mai are să se joace? Unii, cei care plătesc, băieții cu drepturile tv, nu prea au fost încântați și au avertizat prompt ca-și vor banii înapoi. Ce ți-e și cu relaxarea asta, se pare că au dat-o pe toată deodată și nu a ajuns la toată lumea 😉

Fumul focului de paie stârnit de cluburile din a doua jumătate a clasamentului ne-ar fi putut face să ratăm alte știri ale zilei de ieri:

14 mai

A fost încă o zi în care nu s-a vândut Dinamo. Asta după ce în ziua anterioară afacerea era ca și încheiată. Andone începe să semene cu Geoană, nici el nu mai știe cum se trezește dimineața: președinte sau nu. În rest, câte un scandal mic la FCSB, ieri, din nou, etapa sârbă, câte unul pe la CFR, și ceva mai multe prin Liga 2. Printre ele puteam rata:

13 mai

Sportul se trezește la viață și în România. Liga 1 a primit verde din partea Ministerului Tineretului și Sportului, tenismenii urmează să iasă și ei „la încălzire” pe terenurile Complexului Național, canotorii și kaiaciștii vor tulbura din nou liniștea proprietarilor malurilor Lacului Snagov  etc. Ușor-ușor, chiar și acolo unde lucrurile păreau foarte complicate, se iau hotărâri pentru o rezolvare clară. Bineînțeles, nu toată lumea este mulțumită. Dar să vedem ce am fi putut rata:

Foto www.gsp.ro, www.sport.ro, www.prosport.ro

12 mai

Știrea zilei de marți, la nivel internațional chiar, a fost divorțul dintre Ferrari și Vettel. Primit în garajele „Scuderiei” ca fiind moștenitorul legitim al legendei Michael Schumacher, Sebastian nu a confirmat pentru echipa italiană. Pentru că „a confirma la Ferrari” înseamnă a te clasa mai sus de locul doi. După 4 titluri consecutive în Marele Circ pentru Red Bull Racing, Vettel a strălucit prea puțin în monopostul „căluțului cabrat”. În plus, Charles Leclerc, mult mai tânărul său coleg, nu a părut deloc intimidat de palmaresul neamțului și a demonstrat pe pistă că rolul de „secund” nu este pentru el. Și totuși, cine îl va înlocui pe Sebastian Vettel la Ferrari?

Să ne întoarcem la „ratările” noastre. Știrea cu FCSB pe Stadionul Arcul de Triumf a făcut turul „net-ului” românesc. Patronului din Ghenc (ptiu!) …Pipera îi place mica arenă de lângă „bolovanul crăcănat” din cărțile Rodicăi Ojog Brașoveanu. Și cum să nu-i placă, mai ales că arhitecții îi vor lăsa liberă vederea spre Mânăstirea Cașin. Despre respectul pentru suporterii Stelei, nicio vorbă. Singura echipă care a umplut Arena Națională, clubul cu cel mai mare bazin de suporteri (în ciuda dilemei dacă FCSB e Steaua), va juca din nou în „deplasare” pentru că patronul mercantil nu pricepe nimic din fenomenul în care se regăsește. Boss, „acasă” înseamna doar ACASĂ!

Să recapitulăm însă ce am fi putut rata fugind după fenta cu Becali:

 • De ce le-a fost frică nu au scăpat!. Toate discuțiile privind adaptarea la efort a fotbaliștilor s-au învârtit în jurul probabilităților apariției accidentărilor. Pentru Borussia Dortmund, un club nu foarte norocos, calculele cele mai negre tind să devină realitate. Doi dintre titularii lui Lucien Fevre nu pot fi folosiți în derby-ul cu Schalke. O fi Bundesliga primul campionat care „intră în pâine”, dar și cei ce au ochi trebuie să vadă! Petrescu? Vintilă? Bergodi? Andone? Croitoru? Iordănescu? (bineînțeles… samd. Mihalcea?)
 • A sosit și ziua cea mare a confruntării directe între cluburile din Liga Zimbrilor și FRH. Echipa președintelui Dedu, cu domnia sa în frunte, a reușit ce nu a mai reușit nimeni până în prezent: coaliția perfectă a cluburilor. Împotriva sa! Mult discutata „Legea Dedu” privind numărul extracomunitarilor a fost DESFIINȚATĂ! Sau: ULUITOR CE AU PUTU FACE CLUBURILE! 😉
 • www.prosport.ro a nimerit tiltul: „Anunț istoric: Mike Tyson se întoarce în ring”. Cine nu l-a văzut boxând pe Mike Tyson în direct, ei bine, mai are o șansă. Campionul revine în ring. Are „decât” 53 de ani. Provocarea a fost lansată. Oare cine să fie adversarul? Stăm cu „urechea” ciulită! 🙂

Foto www.gsp.ro, www.sport.ro, www.prosport.ro, www.motorsport.com

11 mai

Știrea zilei de 11 mai a fost, din păcate, una foarte tristă: decesul, la numai 49 de ani, al fostului arbitru cu ecuson FIFA și expert pe probleme de arbitraj al TelekomSport, Dan Lăzărescu.

Ziua de luni a debutat însă cu un nou episod din serialul de mare succes „Se vinde Dinamo!”. Ioan Andone crede încă în șansa lui de a fi președintele grupării din Ștefan cel Mare în condițiile în care tot mai mulți se îndoiesc de puterea financiară sau de bunele intenții ale fondului de investiții spaniol reprezentat de Herminio Menendez. Această eternă știre sau cea despre interesul Valenciei pentru Chindriș v-ar fi putut face să ratați următoarele:

10 mai

Sunt rătări legendare în sport. De la penalty-uri ce au decis cupe mondiale, ligi ale campionilor, faze clare ce au hotărât campioane naționale, până la cele ce țin de detalii, de crampoane nepotrivite, de mingi dezumflate, de lipsă de inspirație, de ghinion… Printre toate acestea, ilustrate într-o „presă” în goana după senzațional, după can-can, intervin „ratările” cititorilor, știrile care trec nevăzute, acoperite de o declarație a lui „Gigi”, de prosopul cuiva, de prietena altcuiva. Aici, în acest „colț de net”, încercăm să găsim, în reluare, ce e posibil să vă fi scăpat.

Nu e nimic mai cumplit pentru un „ziarist de sport” decât să nu aibă ce relata după un weekend. Știm, trăim vremuri speciale, totul e pus pe „hold”. Totuși, ce ne-ar fi putut scăpa printre știrile cu Bergodi, noul antrenor al Craiovei sau cele despre plecarea lui Șumi în Turcia? Nu, nu ne referim nici la cele despre Cataramă și ale lui 1001 povestiri demne să șteargă naftalina de pe un nume ce altă dată stârnea respect iar azi râsete și condescendență. Poate cele de ce urmează:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.