[H]andbalul a spart gheața lui 2014. În doar a doua zi a noului an, „naționala” masculină, pregătită de Eliodor Voica, a continuat meciurile din grupa de calificare la Campionatul Mondial 2015 ce va fi găzduit de Qatar. Chiar dacă echipa României mai păstrează doar amintirea gloriei de altă dată, în vitrină strălucind încă cele patru titluri mondiale, adversara de joi din Sala Dinamo, „similara” Ciprului, una modestă, alcătuită din jucători amatori, nu putea ridica pretenții. Nepunându-se problema câștigătoarei, rămânea, deci, doar cea a scorului și răspunsul la întrebarea dacă evoluția entuziasmantă cu Slovacia a fost doar un foc de paie sau tinde să devină o obișnuință repetitivă.

Meteahna adversarului facil

[I]n cazul partidelor echilibrate din punctul de vedere al valorii oponentelor se spune că „joci atât cât te lasă adversarul”. În cel al unui dezechilibru valoric evident, cum se prefigura întâlnirea cu ciprioții, echipa mai bună trebuie să evite a „intra în jocul adversarei”. A rezultat o partidă spectaculoasă doar prin prisma numărului mare de goluri marcate, tinerii jucători români necălcând prea mult accelerația, iar după un Revelion petrecut în cantonament, nici concentrarea lor nu a fost la cote ridicate.

Meteahna de a „ierta” adversarul este una generalizată la nivelul sportului românesc, iar nu de puține ori acest lucru ne-a costat. Să sperăm totuși că, atunci când se va trage linia finală a acestei grupe, nu vom regreta că nu ne-am îmbunătățit golaverajul pe seama unei formații care tocmai pentru acest lucru pare să participe.

IHF generează abordări prudente

[F]ederația Internațională de Handbal rămâne una dintre cele mai conservatoare instituții ale sportului. Schimbările se nasc greu în cadrul acestui for, iar deciziile sale stârnesc comentarii și mirări. Stabilirea programului competițional, unul foarte încărcat, cu patru jocuri în doar nouă zile, pentru calificarea la un turneu final ce se va desfășura în anul 2015 este, să zicem, doar ultimul exemplu.

Ținând cont de acest lucru, cel mai mare câștig după partida cu ciprioții este lipsa accidentaților. Iar abordarea responsabilă a acestor jocuri poate scuza lipsa unei cobativități pronunțate a jucătorilor noștri, având în vedere și faptul că valoarea adversarilor va crește treptat: după returul din Insula Afroditei, ce se va disputa în data de 5 ianuarie, la București, tot în Sala Dinamo, va veni Italia (miercuri, 8 ianuarie, de la ora 1800, în direct la Digisport), pentru ca bătălia finală să aibă loc în data de 12 ianuarie, în Slovacia, cu pricipala contra-candidată la șefia grupei.

Alte știri de la „naționala” masculină

Voica, supărat

[I]naintea partidei cu Cipru, selecționerul Eliodor Voica a recunoscut că sunt probleme cu onorarea convocărilor la echipa națională. „Lotul actual nu-i cuprinde pe toți cei mai valoroși handbaliști români. Contează însă și bunăvoința și disponibilitatea unora de a veni la echipa națională!” a declarat postului Digisport tehnicianul primei reprezentative.

Gațu anunță retragerea unei generații

[P]reședintele Federației Române de Handbal recunoaște că este tentat de a se retrage din funcție, neintenționând să mai candideze la alegerile ce vor avea loc la finele acestei luni: „Eu am făcut acest anunț, că nu voi mai candida, în numele generației mele. Nu vreau să facem rău handbalului românesc, trebuie să mergem înainte!” Totodată Gațu a enumerat și câteva dintre numele „noului val” pe care îi vede în stare să preia conducerea federației: „Sunt câțiva care pot alcătui o echipă tânără, ma refer la Licu, la Dedu sau Toaxen și la Narcisa Lecușanu.”

Infografia România-Cipru

[I]n cursul zilei de azi, 3 ianuarie, www.e-sportcafe.ro vă va prezenta o interesantă infografie privind evoluția handbaliștilor români în partida contra „naționalei” Ciprului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.