Chiar dacă cortina a căzut strâmb peste anul competițional 2019-2020, Dinamo a început pregătirile pentru noul sezon. Pe primul loc, dar fără medalii în competiția internă, eliminați, dar neînfrânți, în Velux Champions League, dinamoviștii vor să păstreze strocul și caută întăriri. Primul confirmat, Vali Ghionea, jucător ce a mai evoluat în „Ștefan cel Mare”.

Invitat în studioul „Săptămânii de handbal”, Daniel Georgescu, managerul dulăilor, a confirmat că internaționalul român este doar prima piesă din mecanismul imaginat pentru sezonul viitor. „Noi, în momentul în care ne-am apucat să facem echipa, am anticipat ce decizii vrea să ia federația. Este o mare calitate acest fapt! De luni vom face publice încă 3 transferuri, pe lângă Vali Ghionea, toți fiind jucători români. Și mai așteptăm confirmarea încă a unuia. În proporție de 95% ne păstrăm echipa de anul trecut. Am marșat pe acest lucru căci, pe lângă coeziune, având în vedere toate problemele, este mult mai ușor să discuți cu proprii jucători, ei au încredere în tine chiar și dacă treci printr-o perioadă proastă din punct de vedere financiar, te înțeleg, căci știu că până la final vor încasa ceea ce aveau de încasat pe hârtie”.

Rezultatele bune reușite de Dinamo în ultimele sezoane în Champions League au făcut clubul bucureștean atractiv pentru nume grele. Daniel Georgescu a confirmat și negocierile cu doi handbaliști foarte cunoscuți pe plan mondial, Luc Abalo și Ivan Cupic: „Pot să spun public, l-am avut în ofertă pe Abalo, la nivelul acesta a ajuns Dinamo. Din păcate nu ne-am putut apropia din punct de vedere financiar, dar să te caute un jucător precum Abalo și să declare că vrea să joace la Dinamo spune multe despre evoluția lui Dinamo din ultima perioadă. Am mai fost în discuții cu Cupic de la Vardar. Chiar înainte de a semna cu Vardar, impresarul lui m-a sunat și m-a întrebat – ce facem, îmi trimiți draftul de contract sau nu?. Dar faptul că, din sezonul următor, trebuie să avem minim 8 jucători români pe foaie, ne-a făcut să renunțăm”.

Luc ABALO (FRA) – extremă dreapta

35 de ani (n. 6 septembrie 1984)

1,82 m, 80 kg

Paris Saint Germain

Ivan CUPIC (CRO)  – extremă dreapta

34 de ani (n. 27 martie 1986)

1,78 m, 78 kg

HC Vardar Skopje

Foto: Facebook Dinamo Bucuresti Handbal Club, www.ehfcl.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.