• Domnule Dedu, ce s-a decis în urma Consiliului de Administrație?
  • S-a decis un lucru foarte important, anume că ne dorim ca toate campionatele, toate competițiile noastre să se termine pe teren. În primul rând este un semn că vrem să ne desfășurăm activitatea și cred că este un lucru benefic pentru cluburi fiindcă oamenii trebuie să înțeleagă ca acum este un moment peste care se va trece, nu știm când exact, dar se va trece, și există în spate niște investiții care s-au făcut apropo de sport și care trebuie să aibă o rezoluție, trebuie să aibă o finalitate. Din cauza asta, aici vorbim strict pe parte financiară și administrativă, ținând cont de acest lucru este foarte bine pentru toată lumea ca tot ceea ce înseamnă clasament să fie obținut pe teren. Din punct de vedere sportiv lucrurile sunt foarte clare. Cei care merită vor participa în cupele europene, vor participa în viitorul campionat de ligă, vor retrograda, vor promova, este foarte important ca acest lucru să se întâmple sportiv.
  • Sperați ca meciurile să fie desfășurate cu public?
  • Clar! Este o speranță dar, în funcție de moment, în funcție de deciziile oficiale, guvernamentale, ministeriale, noi o să ne mulăm pe absolut tot ceea ce este legal și de actualitate în momentul respectiv. Deciziile luate astăzi privesc momentul ăsta, de acum. În funcție de ce se va întâmpla în țară, de cum va evolua această situație, de deciziile pe care guvernul le va lua, vom lua și noi decizii ca atare în momentul respectiv. Semnul și mesajul pe care CA al Federației Române de Handbal a dorit să-l transmită este faptul că ne dorim ca toate competițiile noastre să se  termine pe terenul de joc.
  • Când va fi reevaluată situația?
  • Când vom avea noutăți legate de starea de urgență, în momentul ăsta știm că este până pe data de 16 mai. În cazul în care va fi mai apropiat și vom avea date oficiale, nu vorbe, că lucrurile se vor întâmpla într-un fel sau altul, imediat ne vom întâlni și vom lua decizii. Situația în momentul de față, nu numai în România, peste tot, este foarte volatilă. Noi vorbim despre 15 mai, asta înseamnă cam cu o lună înainte de ceea ce preconizăm noi, sperăm noi că am putea începe competițiile sportive. În cazul în care va fi obligatoriu cu mască, în cazul în care nu se va da voie să se practice activități sportive, clar că și noi ne vom plia pe ceea ce responsabilii, guvernul, va spune să facem și vom lua măsurile ca atare. Vom vedea dacă se mai pot desfășura în vreun fel competițiile sportive sau vor fi „înghețate”. Mesajul către toți este că ne dorim să terminăm pe teren, că ne dorim ca sportivii să fie pregătiți și să se pregătească cât pot de bine, chiar și acasă, că ne dorim ca toți afiliații noștri să aibă lumina de veghe aprinsă și să încerce să rezolve toate situațiile, ca finanțatorii să știe că handbalul nu s-a întrerupt. Este foarte important să ținem lumina aprinsă și să încercăm să ne ducem la capăt obiectivele. (sursa Facebook FRH-Federația Română de Handbal)

sursa foto Facebook FRH-Federația Română de Handbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.